22/3/17

Hama beads ή αλλιώς... χάντρες που σιδερώνονται






Εδώ και κάποια χρόνια έχουν έρθει και στην Ελλάδα οι χάντρες που λιώνουν με το σιδέρωμα... Ναι καλά διαβάσατε! Και μη σκεφτείτε οτι το σιδέρωμα δεν είναι η αγαπημένη σας ασχολία, γιατι με αυτές τις μικρές χαντρούλες θα αλλάξετε γνώμη. 


Στην αγορά θα τις βρείτε ως Hama beads ή pyssla beads ή perler beads ή απλά στα ελληνικά "χάντρες που σιδερώνονται"

Περιγράφοντάς τις θα λέγαμε οτι είναι πολύχρωμες χάντρες που μοιάζουν με κοφτό μακαρονάκι και καθώς είναι ευαίσθητες σε υψηλές θερμοκρασίες, λιώνουν και κολλάνε μεταξύ τους δημιουργώντας σχέδια που μοιάζουν με ψηφιακές εικόνες. 

Αυτο που θα χρειαστείτε είναι φυσικά οι χάντρες, λαδόκολλα ή ριζόχαρτο, σίδερο, βάσεις/ταμπλώ όπου θα φτιάξετε το σχέδιο και ένα τσιμπιδάκι.

Βάσεις υπάρχουν σε διάφορα σχέδια οπως στην παρακατω εικόνα

πηγή

Μπορείτε να προμηθευτείτε μια βαση με έτοιμο σχέδιο όπου εσείς απλά το χρωματίζετε με χαντρούλες ή να αγοράσετε τις τετράγωνες βάσεις δημιουργώντας το δικό σας σχέδιο απο άπειρα πατρον που θα βρειτε στο διαδίκτυο.


Αν θέλετε να φτιάξετε μεγάλα σχέδια απλά ενώστε όσες τετράγωνες βάσεις σας βολεύουν και δημιουργείστε

πηγή




Με αυτες τις χάντρες μπορείτε να φτιάξετε μπρελόκ, κοσμήματα, σουβερ, πίνακες για τους τοιχους σας, μπολάκια, διακοσμητικά αντικείμενα και ο,τι άλλο φανταστείτε...Είτε επίπεδα σχέδια είτε 3D. 


Ποιά είναι η διαδικασία

Τοποθετείτε τις χάντρες πάνω στην βάση σας, συμφωνα με το σχέδιο που θέλετε, χρησιμοποιώντας ένα απλό τσιμπιδάκι (θα σας διευκολύνει πολυ...)

Μολις ολοκληρώσετε το σχέδιό σας βάλτε μια λαδόκολλα ή ριζόχαρτο απο πάνω του και σιδερώστε το ελαφρώς. Δεν αφήνουμε το σίδερο σε ένα σημείο, σιδερώνουμε κυκλικά για περιπου 12 δευτερόλεπτα. 

Αφήνετε λιγο το σχέδιο να κρυώσει χωρις να βγάλετε την λαδόκολλα. Μετά το γυρίζετε ανάποδα αφαιρώντας το προσεκτικά απο την βάση. Τώρα η λαδόκολλά σας είναι απο την κάτω πλευρά. 

Τοποθετείτε άλλη μια λαδόκολλα στην άλλη μεριά του σχεδιου που δεν σιδερώθηκε και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία. Αφήστε το να κρυώσει ξανα ώστε να δέσουν μεταξύ τους οι χάντρες και αφαιρέστε τις λαδόκολλες. Ειναι έτοιμο για χρήση!!



Ειναι μια ευχάριστη διαδικασία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους... το σιδέρωμα όμως το αναλαμβάνετε ΜΟΝΟ εσείς.


Πάρτε πλαστικά μπολάκια ή ένα πλαστικό κουτί αποθήκευσης μικροαντικειμένων με χωρίσματα και αφήστε τα παιδιά σας να ξεχωρίσουν τις χαντρες ανα χρώμα... Θα το χαρούν πολύ και θα τους βοηθήσει στην λεπτη κινητικότητα των δαχτύλων τους, στην συγκέντρωση και στην σωστή αντίληψη των χρωμάτων. 

Την προσοχή σας στα πολύ μικρά παιδάκια μη δοκιμάσουν να βάλουν στο στόμα τους καμιά χάντρα. 



Δείτε ενδεικτικά κάποια σχέδια

πηγή 



πηγή




Καλη διασκέδαση και πολύχρωμες χαντρο-δημιουργίες!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου