26/6/17

DIY - χρωματιστές ρίγες σε γυάλινα μπουκάλια






Δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε χρόνο και χρήμα για να αλλάξετε την διακόσμηση στον χώρο σας. Ξεκινήστε με μικρές πινελιές ανανέωσης που θα δώσουν χρώμα στην καθημερινότητά και στην διάθεσή σας.



όλοι διαθέτουμε μπουκάλια/βαζάκια στο σπίτι μας. Μη τα έχετε κλεισμένα στα ντουλάπια περιμένοντας πότε θα βρείτε τον χρόνο και τα εξεζητημένα υλικά για να τα αλλάξετε. Με λίγη ταινία και χρώμα παίρνουν την θέση που τους αξίζει....



Υλικά

- γυάλινα μπουκάλια

- φαρδιά λάστιχα 

- ταινία

-ψαλίδι

- αλουμινόχαρτο

- χρώμα σε σπρέι





και ξεκινάμε....




Βάλτε τα λάστιχα γύρω από το μπουκάλι δημιουργώντας ριγέ μοτίβα. Εννοείται πως τα βάζουμε στα σημεία που ΔΕΝ θέλουμε να βαφτούν.








 Βάλτε ένα φαρδύ κομμάτι ταινίας πάνω από το λάστιχο, όπως φαίνεται στην φώτο. Τονίζω και πάλι πως τα καλυμμένα σημεία ΔΕΝ θα χρωματιστούν.









Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το υπόλοιπο μπουκάλι μέχρι το στόμιο και το στερεώνουμε με λίγη ταινία στην κάτω μεριά του











Περάστε με σπρέι μια στρώση στα ακάλυπτα σημεία, αφήστε το να στεγνώσει και μετά προχωρήστε στις επόμενες στρώσεις . Θα χρειαστεί άλλες 3-4. Αυτό όμως θα το δείτε και στην πράξη.


Αφού τελειώσετε με το σπρέι, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς το χρώμα. Αν δεν είστε τόσο ανυπόμονοι θα ήταν καλό να το αφήσετε αρκετές ώρες να στεγνώσει. 


Μετά τραβήξτε προσεκτικά τα λαστιχάκια προς τα έξω , σαν σφεντόνα φανταστείτε, και κόψτε τα με το ψαλίδι. Αφαιρέστε ταινίες και αλουμινόχαρτο και τα βαζάκια σας είναι έτοιμα
















εικόνες και οδηγίες κατασκευής 



Σημειώσεις



- αν δεν έχετε λάστιχα χρησιμοποιείστε ταινία

- η χρήση του σπρέι να γίνεται πάντα σε εξωτερικό χώρο και σε απόσταση περίπου 20-25 εκατοστά. Αντί για σπρέι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικά χρώματα ή χρώματα ειδικά για γυαλί ( διαφανή ή μη)

- Δεν σας αρέσουν οι minimal γραμμές και τα θέλετε πιο "φορτωμένα"; Υπάρχει λύση και γι αυτό... προσθέστε δαντέλα, κορδέλες, κορδόνια, μικρά διακοσμητικά αντικείμενα.










Καλές δημιουργίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου