21/4/17

DIY - Υφασμάτινοι καμβάδες








Δεν χρειάζεται να είστε ζωγράφοι για να στολίσετε τα δικά σας καδράκια στους τοίχους. Απλά καλύψτε με ύφασμα καμβάδες και δώστε μια διαφορετική πινελιά στον χώρο σας.



Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας δούμε πως μπορείτε να φτιάξετε μοναδικά υφασμάτινα κάδρα στα χρώματα που αγαπάτε.




Τι θα χρειαστούμε


- υφάσματα σε διάφορα σχέδια και χρώματα

-καμβάδες (στο μέγεθος που επιθυμείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μεγέθη μαζί ώστε να φτιάξετε μια όμορφη σύνθεση στον τοίχο)

-ψαλίδι

- συρραπτικό πιστόλι


Αν θέλετε προμηθευτείτε πιστολάκι σιλικόνης καθώς και διακοσμητικά στοιχεία ( όπως αλυσίδα, στις παρακάτω εικόνες) για να διακοσμησετε τα υφασμάτινα κάδρα σας.

Αντικείμενα από τσόχα, κουμπιά, κορδόνια, κορδέλες, ξυλάκια και ο,τι άλλο φανταστείτε θα δώσουν το κάτι διαφορετικό στην διακόσμηση.






Διαδικασία


Αρχικά σιδερώνουμε το ύφασμα ώστε να μην έχει κάποια τσάκιση. Το απλώνουμε ανάποδα πάνω στο τραπέζι και τοποθετούμε πάνω του τον καμβά μας ( πάλι από την ανάποδη μεριά). Μετράμε και κόβουμε στις επιθυμητές διαστάσεις. Από την κάθε πλευρά αφήνουμε τόσους πόντους ώστε όταν το διπλώσουμε πάνω στον καμβά να καλύπτεται το πλαίσιο.






Διπλώνουμε πρώτα τις 2 αντικριστές πλευρές και με την χρήση συρραπτικού σταθεροποιούμε το ύφασμα στο πλαίσιο. Μετά διπλώνουμε τις επόμενες 2 πλευρές με τον ίδιο τρόπο. 





Πιάνουμε την κάθε γωνία υφάσματος που περισσεύει, την διπλώνουμε προς τα μέσα και προς το κέντρο του καμβά και την σταθεροποιούμε επίσης με το συρραπτικό. Αν τυχόν σας δυσκολέψει αυτός ο τρόπος μπορείτε απλά να τυλίξετε το ύφασμα όπως τυλίγουμε ένα δώρο. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να το έχετε στρώσει καλά ώστε να μην είναι χαλαρό και να μην φαίνονται χοντροκομμένες οι ενώσεις.






Έτοιμο το καδράκι μας για τον τοίχο





Με την χρήση του πιστολιού σιλικόνης προσθέστε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Αν επιλέξετε κάτι τέτοιο προτιμήστε να το κάνετε σε μονόχρωμα υφάσματα για να μη δείχνουν πολύ φορτωμένα.






Ένας συνδυασμός μονόχρωμων και εμπριμέ κάδρων σε διάφορα μεγέθη δημιουργεί μια όμορφη σύνθεση για τον τοίχο σας.




πηγή ιδέας & εικόνων



Δοκιμάστε το και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει



Δείτε ακόμη μερικές ιδέες και εμπνευστείτε ...

πηγή

πηγή

πηγή
πηγή
πηγή

πηγή



Καλές δημιουργίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου