11/4/17

DIY - Πολύχρωμα και παιχνιδιάρικα μαξιλάρια ΧΩΡΙΣ ραφές...











Χρώμα... πολύ χρώμα!! Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά χρήματα για να αλλάξουμε την διακόσμηση του χώρου μας. Αρκούν μερικές λεπτομέρειες ώστε να δώσουμε νέα εικόνα στο περιβάλλον μας και να δημιουργήσουμε διαφορετική διάθεση.



Τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι ένα από τα αντικείμενα που δίνουν ξεχωριστή πινελιά στον χώρο, επιλέγοντας αγαπημένα χρώματα (ανάλογα την εποχή), υφές και σχέδια.


Βέβαια κάποιοι θα σκεφτείτε ότι, στην καλύτερη περίπτωση, χρειάζονται γνώσεις ραπτικής. Εδώ όμως θα φτιάξουμε μαξιλάρια χωρίς ραφές.

Η τεχνική είναι παρόμοια με αυτήν που είχαμε δει όταν φτιάξαμε σακίδια από παλιά μπλουζάκια (δείτε εδώ )





Τα υλικά 


- 2 κομμάτια ύφασμα
- ψαλίδι
- γέμισμα για μαξιλάρια
- χάρακα ή μεζούρα





Διαδικασία 




Βήμα 1ο



Έχουμε 2 κομμάτια ύφασμα fleece αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ο,τι είδος υφάσματος θέλετε. Δεν είναι δεσμευτικό. Καλό θα ήταν να μην είναι ίδιο χρώμα και τα 2 ώστε να υπάρχει αυτή  η παιχνιδιάρικη διάθεση όπως στην εικόνα. Και οι διαστάσεις είναι δική σας επιλογή. Η συγκεκριμένη χειροτέχνης χρησιμοποιεί την ίντσα ως μονάδα μέτρησης και τα κομμάτια της είναι 14.5'' x 16.5'' το καθένα, δηλαδή (μετατρέποντάς το σε cm είναι 36.83 x 41.91. Περίπου 5 εκατοστά διαφορά μήκους οι πλευρές. Εσείς θα επιλέξετε το μέγεθος που θέλετε. 





Βήμα 2ο



Ενώνουμε τα 2 κομμάτια ( τις ανάποδες πλευρές) και αφαιρούμε ένα τετράγωνο κομμάτι από κάθε γωνία. Εδώ το αφαιρούμενο κομμάτι έχει μέγεθος περίπου 5 εκατοστά.



Μετά την αφαίρεση των γωνιών, το αποτέλεσμα θα είναι αυτό. 






Βήμα 3ο





Στο επόμενο βήμα κόβουμε λωρίδες περιμετρικά. Περίπου 2 εκατοστά φάρδος. Δεν μας ενοχλεί αν δεν έχουν όλες οι λωρίδες το ίδιο φάρδος αλλά αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην ξεπερνούν σε μήκος το μήκος των τετραγώνων κομματιών που αφαιρέσαμε. 







Βήμα 4ο






Ξεκινάμε να δένουμε κόμπους 2 λωρίδες μαζί... την μπροστινή με την ακριβώς πίσω λωρίδα. Καλύτερα να κάνετε 2πλους κόμπους.








Βήμα 5ο




Κάνουμε κόμπους τις 3 πλευρές. Συνεχίζουμε τους κόμπους και στην τελευταία πλευρά αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι ανοικτό ώστε να το γεμίσουμε με το ειδικό υλικό.




Μόλις τελειώσουμε το γέμισμα κλείνουμε το άνοιγμα πάλι με κόμπους ανάμεσα σε 2 λωρίδες.



Το μαξιλάρι μας είναι ήδη έτοιμο. 




Αυτές οι παιχνιδιάρικες λωρίδες τυλιγμένες σε κόμπους είναι ένας ωραίος τρόπος να απασχολήσετε τα χεράκια των μικρών παιδιών που σίγουρα θα θελήσουν να παίξουν μαζί τους.



σημείωση: αν έχετε πολύ μικρά παιδιά στο σπίτι, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι εσωτερικά και όχι υλικό γεμίσματος ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει διαφυγή υλικού από τις τρύπες. Όσο πιο σφιχτά δέσετε τις λωρίδες τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να βγαίνει το υλικό από το εσωτερικό.



photos & tutorial


Καλές δημιουργικές πολύχρωμες στιγμές!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου