12/11/17

DIY - Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες μπάλες με νήματα και μπαλόνια!!




πηγή


Μια από τις κατασκευές που μου αρέσουν είναι αυτές με τα μπαλόνια, τυλίγοντας γύρω τους νήματα ή λωρίδες χαρτιού. Είναι all seasons κατασκευή με τις απαραίτητες μετατροπές που χρειάζεται ανα περίσταση. 

Αυτή την φορά θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες μπάλες για την διακόσμηση του χώρου μας αλλά και του δέντρου φυσικά.

Δημιουργείστε μαζί με τα παιδιά σας. Θα τους αρέσει πολύ. Δεν περιέχει κάποιο αιχμηρό αντικείμενο στα υλικά που μπορεί να τα τραυματίσει, εκτός από ένα ψαλιδάκι (που θα χειριστείτε εσείς) ώστε να αφαιρεθεί το μπαλόνι από την κατασκευή. Φυσικά τα παιδιά, όπως και να' χει, θα είναι υπό την επίβλεψή σας.


Υλικά


- μπαλόνια

- νήματα σε διάφορα χρώματα

- ψαλιδάκι

- πινέλο

- κόλλα (ατλακόλ ή για decoupage)

- μπολ





Ξεκινάμε.....



Σε ένα μπολ αραιώνουμε την κόλλα με νερό. Συνήθως η αναλογία είναι 50-50 αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Ρίχνουμε το νήμα μέσα και το πιέζουμε να πάει η κόλλα παντού...



Βρείτε την μια άκρη του νήματος και καθώς βγάζετε σιγά σιγά το νήμα από την κόλλα πιέστε το ελαφρά ανάμεσα στα δάχτυλά σας να φύγει η περίσσια κόλλα. Ξεκινήστε τυλίγοντας το νήμα γύρω από το μπαλόνι μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πόσο θα φουσκώσετε το μπαλόνι είναι δική σας επιλογή.

Σημείωση: Έχετε κατά νου να μην ξεφεύγει η κόλλα στα σημεία που δεν έχουν νήμα γιατί μετά που θα στεγνώσει και θα αφαιρέσετε το μπαλόνι θα υπάρχουν κομμάτια κόλλα και δε θα είναι ωραίο το αποτέλεσμα. 





Αφού τελειώσετε με το τύλιγμα, δέστε ένα κομμάτι νήματος στην άκρη του μπαλονιού και κρεμάστε το να στεγνώσει. Θα χρειαστούν 24 ώρες ( ή και περισσότερο). Μόλις στεγνώσει και είναι ήδη σκληρό και άκαμπτο το νήμα, σπάστε το μπαλόνι ( κόψτε την άκρη του με ένα ψαλίδι ώστε να ξεφουσκώσει) 







Οι μπάλες είναι έτοιμες. Οικονομικές, όμορφες και κυρίως...χειροποίητες!!



πηγή εικόνων και διαδικασία κατασκευής 


tips

1. Βάλτε μέσα λαμπάκια και δώστε τες λάμψη

2. ρίξτε άφθονο γκλίτερ πριν στεγνώσει η κατασκευή σας

3. Αν δεν θέλετε να τυλίξετε όλο το μπαλόνι, τυλίξτε το μέχρι την μέση ώστε να δημιουργηθεί μια φωλιά και μετά που θα στεγνώσει τοποθετείστε μέσα χριστουγεννιάτικα στοιχεία ή λαμπάκια.

4. Αντί για νήμα χρησιμοποιείστε λωρίδες εφημερίδας/περιοδικού. Θα χρειαστούν αρκετές στρώσεις.

Οι επιλογές είναι δικές σας







Καλές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου