23/11/17

DIY - Χριστουγεννιάτικα στολίδια από λινάτσα, με χρώμα και στένσιλ!!





Κάποτε, όταν ακούγαμε την λέξη "λινάτσα" σκεφτόμασταν τον σάκο που γέμιζαν με πατάτες. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και η λινάτσα μπορεί με ευκολία να στολίσει το σπίτι μας. Εμένα μ' αρέσει πολύ το υλικό αυτό... θέλετε το χρώμα; θέλετε η ύφανσή του; Αγαπάω να το βλέπω σε χειροτεχνίες και κατασκευές.



Σας έχω όμορφα, εύκολα και χαριτωμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια από λινάτσα. Ας δούμε, λοιπόν, τι θα χρειαστούμε και ποια είναι η διαδικασία...




Υλικά





- λινάτσα


- στένσιλ



- γκλίτερ



- σπάγκο ή νήμα/κλωστή



- χρώμα



- κόλλα για υφάσματα



- ψαλίδι



- πινέλο



-χαρτί για να φτιάξετε το σχέδιο/πατρόν



- γέμισμα μαξιλαριών







Ξεκινάμε...






Βήμα 1ο


Πάνω στο χαρτί σας δημιουργήστε το πατρόν που θέλετε. Φτιάξτε το περίγραμμα του σχεδίου. Μπορεί να είναι καρδούλα, δεντράκι, αστέρι, κύκλος, ελαφάκι...ο,τι σας αρέσει.

Βάλτε το σχέδιο πάνω στο κομμάτι της λινάτσας, σχηματίστε το περίγραμμα με ένα μαρκαδοράκι και κόψτε το σχέδιο σας. Αυτό θα το κάνετε 2 φορές γιατί χρειαζόμαστε 2 κομμάτια (μπρος και πίσω μεριά)



Βήμα 2ο

Διαλέξτε σε ποια περιοχή θα βάλετε χρώμα και σε ποια θα προσθέσετε το γκλίτερ ( αν θέλετε γκλίτερ βέβαια). Χρωματίστε την περιοχή που θέλετε την βαφή σας και αφήστε την να στεγνώσει εντελώς.

Μπορείτε να φτιάξετε ότι σχέδιο θέλετε με το χρώμα. Τα συγκεκριμένα σχέδια είναι με ζιγκ-ζαγκ και τελείες.





Βήμα 3ο


Μόλις στεγνώσει η βαφή, βάλτε το στένσιλ σας εκεί που θα θέλατε να έχετε γκλίτερ.

Πρώτα, τοποθετήστε το στένσιλ πάνω στο ύφασμα και βάψτε ενδιάμεσα το σχέδιό του με χρώμα. Πριν στεγνώσει το χρώμα ρίξτε γκλίτερ από πάνω. Σηκώστε το ύφασμα και κουνήστε το ελαφρά να φύγει το περίσσιο γκλίτερ.


Βήμα 4ο


Αφού έχει στεγνώσει η βαφή στο ύφασμα, είστε έτοιμοι να κολλήσετε τις 2 πλευρές ( τα 2 κομμάτια υφάσματος)

Ακουμπήστε την πίσω πλευρά του στολιδιού πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια και βάλτε κόμμα περιμετρικά του κομματιού υφάσματος, αφήνοντας λίγο κενό για το εσωτερικό γέμισμα του στολιδιού σας.

Πάνω από το ύφασμα που βάλατε κόλλα τοποθετείστε το μπροστινό κομμάτι. Αφήστε το στολίδι σας να στεγνώσει.



Βήμα 5ο


Μόλις στεγνώσει γεμίστε το ύφασμα. Αν δεν έχετε γέμισμα μαξιλαριών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλωστές από λινάτσα. Χρειάζεται μια μικρή ποσότητα. Μη το παραγεμίσετε.



Βήμα 6ο


Κόψτε ένα κομμάτι σπάγκου ή νήματος, διπλώστε το στην μέση και κολλήστε τις άκρες του στο άνοιγμα του στολιδιού. Πιέστε και το άνοιγμα για να κλείσει.






Τα στολίδια είναι έτοιμα να διακοσμήσουν τον χώρο σας









Καλές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου