24/1/18

DIY - Φτιάξτε pop up photo box ( pop up κουτί φωτογραφιών) ...




Οι φωτογραφίες είναι κομμάτι της ζωής μας... Μας συνδέουν με το παρελθόν, με αγαπημένα πρόσωπα, με μοναδικές στιγμές. Ακόμη και αν η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες σε στικάκια, σε dvd, στα κινητά, εξακολουθώ να προτιμώ την αποτύπωση τους πάνω σε χαρτί. 



Γι αυτό και θα φτιάξουμε ένα pop up κουτί αναμνήσεων, με αγαπημένες φωτογραφίες, που μπορεί να γίνει δώρο σε πολλές περιστάσεις.... Την ημέρα του Βαλεντίνου, σε γιορτή-γενέθλια αγαπημένου προσώπου, στον εαυτό μας και σε ο,τι σκεφτεί ο καθένας σας. 



Υλικά

- ξύλινο κουτί 

- βερνίκι ξύλου ( wood stain)

- χρώμα

- κορδέλα

- φωτογραφίες

- μαύρο χαρτόνι

- χάρακα

- κοπίδι

- πυρογράφο

- πινέλο

- μολύβι

- αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως

- βάση κοπής ( προαιρετικά αν διαθέτετε)





Ξεκινάμε.....




Απλώστε το βερνίκι πάνω στο ξύλινο κουτί, χρησιμοποιώντας ένα πανί. Αφήστε το να στεγνώσει καλά και μετά βάψτε με κόκκινο χρώμα το εσωτερικό του κουτιού.







Με τον πυρογράφο φτιάξτε το σχέδιο που θέλετε στο καπάκι του κουτιού. 








Κόψτε λωρίδες χαρτονιού ώστε να χωράνε μέσα στο κουτί. Το κουτί έχει μέγεθος 10 x 10 εκ. Οι λωρίδες που θα κόψετε να έχουν φάρδος 9 εκ. Μετά διπλώστε τις λωρίδες σε μορφή ακορντεόν. Διπλώστε τες δημιουργώντας τετράγωνα 9 x 9 εκ . Κόβετε λωρίδες και τις ενώνετε μεταξύ τους (σε κάθετη διάταξη), με ταινία διπλής όψεως. 








Κολλήστε τις φωτογραφίες πάνω στο χαρτόνι, με ταινία διπλής όψεως 







Φτιάξτε μια θηλιά με την κορδέλα στο πάνω μέρος του χάρτινου ακορντεόν. Καλύψτε τις άκρες της κορδέλας με ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι






Κολλήστε την τελευταία φωτογραφία στο κάτω μέρος του κουτιού






Σημείωση

Στο άρθρο αυτό βλέπετε την τεχνική του να φτιάξετε ένα pop up κουτί φωτογραφιών. Τα χρώματα είναι δικής σας επιλογής. Αν δεν θέλετε μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε τον πυρογράφο. Επίσης, αντί για βερνίκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικά χρώματα για το βάψιμο του κουτιού ή ακόμη να κάνετε decoupage. 







πηγή φώτο και tutorial 





Καλές δημιουργίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου