11/5/17

DIY - Χάρτινο μπουκέτο λουλουδιών σε γλάστρα...





Μ' αρέσουν τα χάρτινα λουλούδια... ίσως επειδή δεν έχω την ικανότητα ( δε το προσπάθησα κιόλας ιδιαίτερα) να να διατηρήσω για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα αληθινό φυτό. Έτσι, αυτές οι χάρτινες δημιουργίες μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο και σου θυμίζουν πρόσωπα, στιγμές, καταστάσεις...


Η συγκεκριμένη δημιουργία έγινε με πολύ αγάπη για την αδερφή μου, πέρσι, όταν για 1η φορά θα γιόρταζε στην "γιορτή της μητέρας"

Ένιωσα λοιπόν, ότι η ενός έτους, τότε, βαφτιστήρα μου, θα ήθελε να της προσφέρει ένα δώρο και εγώ ήμουν αυτή που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την επιθυμίας της....


Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη. Αν επιλέξεις να φτιάξεις τα λουλούδια από το προηγούμενο βράδυ και να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά, τότε το στήσιμο της γλάστρας σου δε θα σου πάρει περισσότερο από 15 λεπτά..







Υλικά που θα χρειαστείτε


- 1 πλαστικό γλαστράκι (χρώμα επιλογής σας) όχι πολύ μικρό ώστε να αντέχει το βάρος της κατασκευής σας.

- 1 μπάλα φελιζόλ, στο μέγεθος που θέλετε εσείς ( να μην ανοίγει σε 2 κομμάτια)

- γκοφρέ χαρτί ( εγώ επέλεξα σε ροζ αποχρώσεις μαζί με βυσσινί-μελιτζανί

- λεπτό σύρμα 

- κόλλα ή αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως ( η ταινία βολεύει περισσότερο)

- 1 βέργα περίπου στο 1 m .

- βότσαλα και άμμο





Διαδικασία 



Βήμα 1ο


Αφού έχετε φτιάξει τα χάρτινα λουλούδια σας ( δείτε εδώ )  τα κολλάτε πάνω στην μπάλα φελιζολ. Εγώ χρησιμοποίησα ταινία διπλής όψεως την όποια έκοβα σε μικρά κομματάκια και κολλούσα επάνω τα λουλούδια μου. Φροντίστε να αφήσετε ένα πολύ μικρό κομμάτι ακάλυπτο ώστε να καρφωθεί πάνω στην βέργα.




Βήμα 2ο 


τυλίξτε την βέργα περιμετρικά με γκοφρέ χαρτί (όπως στην φώτο) ή ακόμη και με κορδέλα. 




Βήμα 3ο


Γεμίστε την γλάστρα σας με βότσαλα και άμμο ( την άμμο την χρησιμοποίησα ώστε να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται ανάμεσα στα βότσαλα) ή με οτιδήποτε σκεφτείτε αρκεί να δημιουργεί σταθερότητα στην βέργα. Τοποθετείστε την βέργα μέσα στην γλάστρα. Βεβαιωθείτε ότι στέκεται ίσια και ότι είναι σταθερή χωρίς να ταλαντεύεται.





Βήμα 4ο

Καρφώστε προσεκτικά και σταδιακά την μπάλα πάνω στην βέργα. Δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει.




Βήμα 5ο

 Φτιάξτε μεγάλα φύλλα με γκοφρέ χαρτί και κολλήστε τα ( ή τυλίξτε με σύρμα) στο κάτω μέρος της μπάλας, εκεί που ενώνεται με την βέργα. Μπορείτε επίσης να βάλετε φύλλα κατά μήκος της βέργας ή να κολλήσετε μικρά διάσπαρτα φυλλαράκια ανάμεσα στα λουλούδια σας καλύπτοντας τυχόν κενά.



Αν θέλετε καλύψτε την γλάστρα σας με γκοφρέ ώστε να μην φαίνεται το εσωτερικό της και ρίξτε από πάνω λίγα διακοσμητικά βότσαλα.






Η γλαστρούλα είναι έτοιμη να την χαρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα είτε να την στολίσετε στον δικό σας χώρο και δε θα μαραθεί ποτέ.






Καλές δημιουργικές στιγμές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου