23/5/17

DIY - Πολύχρωμες πέτρες με μαρμάρινη όψη με βερνίκια νυχιών...






πηγή


Κάποτε νομίζαμε οτι το μανό (ή όζα, όπως την γνωρίζω τόσα χρόνια) είναι ένα υλικό με το οποίο βάφουμε μόνο τα νύχια μας. Η τέχνη όμως έρχεται να μας διαψεύσει...

Δεν νομίζω πως υπάρχει έστω και ένα κορίτσι που να μην διαθέτει τουλάχιστον ένα μανό στα καλλυντικά της. 

Με φαντασία λοιπόν, "ζωντανεύουμε" απλές πέτρες με χρώμα σε διάφορα σχέδια δίνοντας τις μαρμάρινη όψη (είτε με πολλά χρώματα μαζί είτε με ένα σε διαφορετικές αποχρώσεις)




Τα υλικά μας



πηγή


- πέτρες ( το σχήμα και το μέγεθος είναι της επιλογής σας)

- λευκή μπογιά 

- πινέλο

- βερνίκια νυχιών ( χρώματα επιλογής σας)

- οδοντογλυφίδα

- μπωλ





Διαδικασία




Βήμα 1ο


πηγή


Φροντίστε οι πέτρες που θα βρείτε να έχουν μια ιδιαίτερη όψη/σχήμα, αν και αυτό δεν είναι δεσμευτικό. Καθαρίστε τες με νερό ώστε να φύγουν τυχόν βρωμιές. Αφού στεγνώσουν, βάψτε τες με την λευκή μπογιά και μόλις στεγνώσει η μπογιά περάστε τες ένα χέρι ακόμη. 





Βήμα 2ο



πηγή


Γεμίστε το μπωλ με κρύο νερό. Το μπωλ σας θα πρέπει να έχει τόσο βάθος ώστε να καλύπτει εντελώς την κάθε πέτρα που θα βυθίσετε μέσα.





Βήμα 3ο



πηγή



Προσθέστε μια σταγόνα με το πρώτο σας βερνίκι μέσα στο μπωλ. Το χρώμα θα απλωθεί, θα ανοίξει. Μετά, προσθέστε ένα διαφορετικό χρώμα στο κέντρο του πρώτου χρώματος. 

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο να προσθέτετε χρώματα, κάθε φορά στο κέντρο του προηγούμενου. Να είναι γρήγορες οι κινήσεις σας με τις προσθήκες χρωμάτων γιατί τα βερνίκια θα αρχίσουν να σκληραίνουν αν μείνουν πολλή ώρα μέσα στο νερό.




Βήμα 4ο


πηγή



Ξεκινήστε την δημιουργία του σχεδίου σας με την χρήση της οδοντογλυφίδας. Με γρήγορες κινήσεις δημιουργείστε μια κάθετη γραμμή απο το κέντρο του σχεδίου προς τα αριστερα, επιστρέψτε πάλι στο κέντρο και κάντε άλλη μια ευθεία γραμμή απο το κέντρο προς τα δεξιά.

Οι κινήσεις σας, τονίζω, να είναι γρήγορες κατά την σχεδίαση ώστε να μην σταθεροποιηθούν τα χρώματα.






Βήμα 5ο


πηγή



Στο βήμα αυτο δημιουργούμε κάθετε γραμμές, με την οδοντογλυφίδα απο κάτω προς τα πάνω και απο πάνω προς τα κάτω εναλλαξ (όπως ακριβώς φαίνεται στην εικόνα)

Ξεκινήστε να τραβάτε γραμμές απο τον 2ο και 3ο εξωτερικό κύκλο και όχι απο τον 1ο, ώστε να μην δημιουργηθεί συρρίκνωση/ συσσώρευση των χρωμάτων.







Βήμα 6ο


πηγή



Όταν το σχέδιό σας είναι έτοιμο, τοποθετείστε την πέτρα σας στο κέντρο του σχεδίου και βυθίστε την αργά μέσα στο νερό και αφαιρέστε την πάλι με αργες κινήσεις. 

Για ποιο καθαρό αποτέλεσμα, αφαιρέστε το χρώμα που περισσεύει, με το δάχτυλό σας ή με μια οδοντογλυφίδα, όσο κρατάτε την πέτρα στο νερό. Αυτος ο τρόπος θα αποτρέψει το περισσευούμενο χρώμα να κολλήσει πάνω στην πέτρα καθώς την αφαιρείτε απο το μπωλ.





Βήμα 7ο



πηγή



Αφήστε την πέτρα να στεγνώσει, Δείτε το άμεσο και πολύχρωμο αποτέλεσμα απο το μαρμάρινο σχέδιό σας.

Φτιάξτε όσες θέλετε, διακοσμήστε τες στον εσωτερικό σας χώρο, στον κήπο σας ή χαρίστε τες σε αγαπημένα σας πρόσωπα.






Καλές μαρμαροδημιουργίες!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου