14/5/17

DIY - Αποτύπωση σχεδίου σε κερί με την χρήση ριζόχαρτου...









Σε όλους μας αρέσουν τα κεριά, που είτε επιλέγουμε να τα ανάβουμε δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα είτε ( αν δεν θέλουμε να χαλάσουμε το ιδιαίτερο σχέδιο τους) τα κρατάμε ως διακοσμητικό στοιχείο στον χώρο μας.



Πως θα μπορούσαμε όμως να μεταφέρουμε την ζωγραφιά μας πάνω σε ένα κερί δίνοντας την δική μας καλλιτεχνική πινελιά;;

Έχουμε πει πώς δεν χρειαζόμαστε πάντα εξεζητημένα υλικά για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα αλλά μόνο φαντασία, έμπνευση και πειραματισμό.



Παρακάτω θα δείτε τι μπορούμε να πετύχουμε με την χρήση ενός λεπτού χαρτιού και ενός σεσουάρ μαλλιών.







Υλικά



- κεριά ( προτιμήστε λευκά ή γενικά ανοιχτόχρωμα για καλύτερο αποτέλεσμα)

- ριζόχαρτο ή τσιγαρόχαρτο

-μαρκαδόρος 

- λαδόκολλα

- πιστολάκι μαλλιών






Διαδικασία



Κόψτε ένα κομμάτι χαρτιού (ριζόχαρτο ή τσιγαρόχαρτο) σε τόσο μήκος ώστε να καλύπτει περιμετρικά το κερί σας. Φροντίστε το φάρδος του χαρτιού να είναι λίγο μικρότερο από το ύψος του κεριού σας. 


Με την χρήση μαρκαδόρων ζωγραφίστε ( ή αφήστε τα παιδιά σας να το κάνουν) το σχέδιο που θέλετε πάνω στο χαρτί. Προσοχή όμως, το χαρτί είναι αρκετά λεπτό και οι απότομες κινήσεις ή οι μεγάλες επιφάνειες με χρώμα μπορεί να το σκίσουν.











Αφού έχετε φτιάξει το σχέδιο σας, τυλίξτε το χαρτί περιμετρικά στο κερί ( όπως βλέπετε υπάρχει μια μικρή ακάλυπτη επιφάνεια στο πάνω και στο κάτω μέρος του κεριού










Στο επόμενο βήμα παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας πιο φαρδύ από το ύψος του κεριού και καλύπτουμε το κερί σφιχτά, συγκρατώντας παράλληλα και το εσωτερικό μας σχέδιο










Μετά, χρησιμοποιείστε το σεσουάρ μαλλιών ώστε να ενσωματώσετε το σχέδιο πάνω στο κερί. Επιλέξτε την υψηλότερη θερμοκρασία και κρατήστε το πιστολάκι όσο πιο κοντά στο κερί μπορείτε. Σιγά σιγά θα δείτε το χαρτί με το σχέδιο σας να αλλάζει χρώμα και από λευκό να λιώνει και να ενσωματώνεται στο κερί σας. 

Αφού τελειώσετε με την διαδικασία και το σχέδιο σας είναι αποτυπωμένο πάνω στο κερί, περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει και μετά αφαιρέστε προσεκτικά την λαδόκολλα.










Το κερί σας είναι έτοιμο και μπορείτε να το ανάψετε κανονικά όπως θα κάνατε με κάθε άλλο κερί





πηγή κατασκευής




Αντί για ριζόχαρτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτα κρατώντας μόνο το πάνω φύλλο που έχει το σχέδιο (όπως κάνουμε στο decoupage)




Καλές δημιουργίες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου