4/5/17

DIY - Σουβέρ και άλλες δημιουργίες από μεταλλικές ροδέλες...







Η εφευρετικότητα και η φαντασία είναι δυο απο τα συστατικά που δημιουργούν έναν χειροτέχνη-καλλιτέχνη. έχουμε δει άπειρες φορές να κατασκευάζονται αντικείμενα με υλικά που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε, ειδικά κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με την τέχνη του χειροποίητου.



Αυτή την φορά θα φτιάξουμε σουβέρ απο μεταλλικές ροδέλες!! Μια πολύ εύκολη και γρήγορα κατασκευή με ελάχιστα υλικά που γίνεται παιχνίδι...



Υλικά

- ροδέλες μεταλλικές (το σχέδιο της εικόνας αποτελείται απο 16 μικρές ροδέλες και 9 μεγάλες. Εσείς όμως, μπορείτε να δείτε απλά την ιδέα και να φτιάξετε το δικό σας σχέδιο με τα μεγέθη που επιθυμείτε)

- αφρώδες υλικό για χειροτεχνίες

-ψαλίδι

-κόλλα 



Διαδικασία



Ξεκινάμε βάζοντας κόλλα σε κάθε ροδέλα και τοποθετώντας την πάνω στο αφρωδες υλικο. Πρώτα κολλάμε 1 μεγάλη ροδέλα, μετά κολλάμε 8 μικρές περιμετρικά της μεγάλης και μετά 8 μεγάλες περιμετρικά των μικρων. Στην ουσια δημιουργουμε 2 κυκλους. Στο τέλος κολλάμε απο μια μικρή ροδέλα ανάμεσα σε 2 μεγάλες. 

Αφήνουμε την κατασκευη μας να στεγνώσει καλα και στο τέλος κόβουμε περιμετρικά τους σχεδίου μας το υλικό που περισσεύει. 

Τα σούβερ μας είναι έτοιμα προς χρήση!!


Δείτε επίσης και το video της κατασκευής



πηγή






Περισσότερες ιδέες για κατασκευές με ροδέλες




Κολιέ με μεταλλικές ροδέλες! Χρωματίστε τες με ακρυλικα χρώματα ή απλά με μανό ( ή όζα, όπως την λέμε στα Βόρεια), περάστε τες σε ένα κορδόνι και το κολιέ σας είναι έτοιμο!!

πηγή




Υπάρχουν πολλοί τρόποι διακόσμησης! Τυλίξτε σύρμα, κλωστές ή ενώστε περισσότερες απο μια ροδέλες

πηγή


πηγή

πηγή



Μπρελόκ με ροδέλες και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα
πηγή




Σκουλάρικια απο ροδέλες! Δημιουργήστε στάμπες πάνω τους ή ζωγραφίστε με ανεξίτηλους μαρκαδόρους

πηγή




Ονειροπαγίδα με ροδέλες βαμμένες με σπρέι 

πηγή




Η τεχνική decoupage μπορεί να γίνει και πάνω σε μια ροδέλα. Καλύψτε την ροδέλα με κόλλα decoupage, κολλήστε πάνω το χαρτί της επιλογής σας και μετά άλλη μια στρώση κόλλας. Στο τέλος περάστε ένα γυαλιστικό και αφήστε το να στεγνώσει για 24 ώρες.

πηγή- οδηγίες





Καλές δημιουργίες!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου