22/3/17

Θεματικό party - "Αχ κουνελάκι"...







Με τα θεματικά parties, αυτά δηλαδή που έχουν ως σημείο αναφοράς ένα συγκεκριμένο θέμα, δεν είχα ασχοληθεί ποτέ. Όχι ότι δεν μου άρεσαν σαν ιδέα αλλά δεν είχα παιδιά στο περιβάλλον μου ούτε εμείς οι μεγάλοι κάναμε γιορτές/γενέθλια με αυτόν τον τρόπο.


Άρχισα να ασχολούμαι τα 2 τελευταία χρόνια, από τότε δηλαδή που γεννήθηκε ή ανηψιά -βαφτισιμιά μου. Η μικρή έγινε έμπνευση για να πειραματιστώ και με άλλες "κατηγορίες" χειροτεχνιών όπως χειροποίητες κάρτες ευχών, αλλά αυτό είναι θέμα μιας άλλης ανάρτησης εν καιρώ.

Φέτος τον Μάρτιο λοιπόν, το μικρό μας ζουζούνι συμπλήρωνε τα 2 της χρόνια και σκεφτόμουν με την αδερφή μου τι θέμα να έχει το party της. 

Θυμάμαι ήταν τέλη Γενάρη, όταν με πήρε τηλέφωνο (γιατι δεν μένουμε κοντά δυστυχώς...) και μου είπε ότι σαν θέμα θα της άρεσε η  minnie mouse, μιας και ήταν μια από τις αγαπημένες της μικρής. 

Ήμουν χαρούμενη που θα είχα τόσο πολύ περιθώριο να ετοιμάσω το πλάνο μου, να βρω τί θα φτιάξω, να μαζέψω τα υλικά και να αρχίσω "δουλειά".


Περίπου μια βδομάδα πριν τα γενέθλια, και ενώ είχα ήδη στο μυαλό μου όλο το project, για τεχνικούς κυρίως λόγους, μου αλλάζει το θέμα. Για την ακρίβεια, μείναμε χωρίς θέμα. 

Μέσα σε μισή ώρα, ψάχνοντας παιδικές τούρτες, είχαμε βρει νέο θέμα και δεν ήταν άλλο από το "Κουνελάκι"....

"Αχ κουνελάκι" λοιπόν, και "αχ" και για μένα που έπρεπε από την αρχή να δημιουργήσω νέο πλάνο. Το μυαλό και το διαδίκτυο κατέβαζαν ιδέες, οι παραλλαγές είχαν τον πρώτο λόγο, τα ψαλίδια ακονίστηκαν, τα υλικά μαζεύτηκαν και ξεκίνησε η υλοποίηση.

Κουνέλια, καρότα, χρώματα και αρώματα, κορδέλες και πολύ όρεξη δημιουργίας με αγάπη!




Αρχικά έφτιαξα το περίγραμμα μικρών κουνελιών που θα το χρησιμοποιούσα ως πατρόν σε διάφορα χρώματα χαρτονιών ώστε να φτιάξω τα κουνελοσουβλάκια που ήθελα.... ( μπορείτε να εκτυπώσετε έτοιμα πατρόν από το διαδίκτυο αλλά εγώ επέλεξα να φτιάξω ένα δικό μου)





Είχα σκοπό να τα κολλήσω σε αυτά τα χρωματιστά κυλινδρικά στικ ,που πουλάνε σε όλα τα καταστήματα με είδη χειροτεχνίας, αλλά όπως θα δείτε σε επόμενες εικόνες άλλαξα γνώμη....




Αφού έφτιαξα μικρά κουνελάκια σε διάφορα χρώματα, ξεκίνησα τα καρότα... γιατί κουνέλι χωρίς καρότο δεν γίνεται... Σχεδίασα το πατρόν για τα καρότα, 2 κομμάτια για κάθε καρότο




Έφτιαξα το πράσινο κοτσάνι και το κόλλησα στο καρότο. Αρχικά έβαλα λίγο σελοτέιπ και μετά κόλλα. Από πάνω κόλλησα και το 2ο κομμάτι καρότου (στην ουσία το κοτσάνι ήταν ανάμεσα σε 2 κομμάτια καρότου...





Το αποτέλεσμα ήταν αυτό... Σε διάφορα μεγέθη, τα καρότα ήταν ίδια και από τις δυο μεριές τους




Σειρά είχαν τα μεγάλα κουνέλια με τα οποία θα έφτιαχνα γιρλάντα. Έφτιαξα το πατρόν και έκοψα κουνελάκια σε διάφορα χρώματα, είτε με μονόχρωμα χαρτόνια είτε με σχέδια.









Έτοιμα και αυτά!! 

Και όταν τα είδα όλα μαζί σκέφτηκα μια άλλη χειροτεχνία (άσχετη με το θέμα μας) όπου το κάθε λαγουδάκι θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει ένα μήνα του έτους. Να ανοίξω μια τρυπούλα στο καθένα, να κολλήσω από ένα ημερολόγιο (κάθε κουνέλι διαφορετικός μήνας), να τα ενώσω και να τα κρεμάσω στον τοίχο... ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή..






Αφού άνοιξα με βελόνα μια τρυπούλα σε κάθε μεγάλο κουνέλι και σε κάθε καρότο, πέρασα πετονιά και τα κρέμασα με έναν σπάγκο γύρω από το τζάκι...






Κάποια άλλα τα κρέμασα στα πολύφωτα...







όσο για τα μικρά κουνελάκια που σας έδειξα στην αρχή;; τα πέρασα από ένα πολύχρωμο λαστιχάκι στον λαιμό και μαζί με μικρού μεγέθους καρότα, τοποθετήθηκαν σε καλαμάκια από σουβλάκι. Τα λαστιχάκια συγκρατούσαν ταυτόχρονα και το καλαμάκι και τα κουνελο-καρότα οπότε δεν χρειάστηκε καθόλου να τα κολλήσω...

Έγινε ωραίο διακοσμητικό για το τραπέζι και στο τέλος δόθηκε από ένα σουβλάκι σε κάθε καλεσμένο...

Η βάση που χρησιμοποίησα είναι ένας πλαστικός αργαλειός που φτιάχνουμε τα λαστιχένια βραχιολάκια. Το διακόσμησα με ροζ γκοφρέ χαρτί.





Είχαμε όμως και κουνέλια που...στρουθοκαμήλιζαν!! Μια μικρή μπάλα φελιζόλ, πομ-πομ για την ουρίτσα, πατούσες από χαρτόνι και το τοποθετούμε μέσα σε μικρό ποτήρι από φελιζολ, μαζί με πράσινο χόρτο...







Αχ κουνελάκια...Πολλά κουνελάκια... 

Σε ποτηράκια από φελιζόλ άνοιξα στο πάνω μέρος 2 σχισμές με τον χαρτοκόπτη για να τοποθετήσω τα αυτάκια, ζωγράφισα την μουσούδα, κόλλησα αυτοκόλλητα ματάκια και μουστάκια και έτοιμα τα γλυκά μου κουνέλια. Με οδοντογλυφίδα και χαρτόνι έφτιαξα ταμπελάκια που το καθένα είχε από μια ευχή... Χαρά, ευτυχία, αγάπη, χαμόγελα, ζωντάνια, υγεία....







Δεν έφτιαξα προσκλήσεις γιατί λόγω απόστασης δε θα μπορούσαν να παραδοθούν εγκαίρως για να μοιραστούν. Σκέφτηκα όμως να φτιάξω ένα απλό καδράκι από χαρτόνι που θα δίνονταν σε κάθε καλεσμένο στο τέλος του party ως αναμνηστικό. 


Εκτύπωσα την εικόνα που ήθελα, την κόλλησα πάνω σε ένα πράσινο χαρτόνι (στο οποίο είχα γράψει ένα 4στιχο ποίημα), στην μπροστινή μεριά έβαλα περιμετρικά λωρίδες πορτοκαλί χαρτονιού , άνοιξα τρύπες στο πάνω μέρος, πέρασα λίγο σπάγκο και το καδράκι ήταν έτοιμο.








Και αυτή ήταν η τούρτα που έγινε η αιτία να επιλέξουμε ως θέμα το κουνελάκι..






Το πιο σημαντικό απ όλα ήταν ότι η μικρή ενθουσιάστηκε και αυτό μου αρκεί....


αν τύχει ποτέ να βρεθείτε και εσείς χωρίς θέμα, την τελευταία στιγμή, σκεφτείτε το κουνελάκι... είναι μια καλή, πέρα απο τα συνηθισμένα και εύκολη λύση που τελικά αγαπήθηκε πολύ...


Καλές δημιουργικές στιγμές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου