23/3/17

Φτιάξτε αντικείμενα απο θερμοκολλα - ράβδους σιλικόνης...





πηγή





Κάποιες φορές σκέφτομαι τι είναι αυτό που κάνει τους χειροτέχνες να εθίζονται όλο και περισσότερο στον μαγικό κόσμο της δημιουργίας. Καταλήγω στο ότι είναι η ίδια η δημιουργία. Αν κάποτε σας έλεγαν ότι μια κόλλα που χρησιμοποιούμε στις χειροτεχνίες μας, θα μπορούσε από μόνη της να αποτελέσει χειροτεχνία , το πιθανότερο ήταν να γελάσετε. 


Γίνεται όμως και αυτό!! Με τι;; Απλά με ράβδους σιλικόνης... Αυτής της κόλλας που προσαρμόζουμε στα πιστόλια θερμοκόλλησης. Θα τις βρείτε σε όλα τα καταστήματα με υλικά κατασκευών και σε πολλά χρώματα. 

Μπορείτε να φτιάξετε από τα απλά αντικείμενα (αν είστε αρχάριοι) μέχρι τα πιο σύνθετα (αν πειραματιστείτε λίγο με το υλικό)



Αυτό που θα χρειαστείτε είναι 


·πιστολι θερμοκόλλησης

·ράβδους σιλικόνης (σε χρώματα επιλογής σας).Αν επιλέξετε διάφανη ράβδο μπορείτε να την χρωματίσετε εσείς στο τέλος με χρώματα υαλογραφίας ή και ακρυλικά.

·αντικειμενο πάνω στο οποίο θα φτιάξετε το σχέδιο. Μπορεί να είναι λαδόκολλα, γυαλί,μπολ,σύρμα κτλ. Εκτός από την λαδόκολλα, στα υπόλοιπα αλείψτε πρώτα λίγη βαζελίνη ή λάδι ώστε να είναι εύκολο το ξεκαλούπωμα μετά, αφού βέβαια έχετε αφήσει την δημιουργία σας να κρυώσει.

Μπορείτε να φτιάξετε ακόμη και θήκη σιλικόνης για το κινητό σας αφού πρώτα τυλίξετε το κινητό σε ένα χαρτί ώστε μετά να φτιάξετε το περίγραμμα του και να το γεμίσετε με το σχέδιο που θέλετε.






Οδηγίες χρήσης του πιστολιού θερμοκόλλησης

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις. Βάζετε την ράβδο σιλικόνης στο πίσω μέρος του πιστολιού, βάζετε το πιστολάκι σε ηλεκτρική παροχή και μετά από περίπου 10 λεπτά η κόλλα σας έχει ζεσταθεί και είναι έτοιμη για χρήση.



Εμπνευστείτε από κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες

πηγή-οδηγίες κατασκευής


πηγή-οδηγίες κατασκευής


πηγή-οδηγίες κατασκευής


πηγή-οδηγίες κατασκευής






Καλές δημιουργίες και καλά...κολλήματα :))

1 σχόλιο: