25/3/17

DIY - Φτιάξτε σακίδια χωρίς ραφές...




Ομολογώ ότι εγώ με την ραπτική δεν συναντήθηκα σχεδόν ποτέ. Και αν 2-3 φορές χρειάστηκε να το κάνω, το αποτέλεσμα ραψίματος μιας μικρής τρυπούλας έμοιαζε με μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων (στην συγκεκριμένη περίπτωση κλωστής) σε διασταύρωση χωρίς φανάρια... 


Το είχα συνδιάσει στο μυαλό μου αποκλειστικά με μπαλώματα και έτσι δεν μου άρεσε η διαδικασία. Τώρα όμως που χρειάζομαι την ραπτική για τις δημιουργίες μου δεν ξέρω τον τρόπο (αν και προσπαθώ πλέον να μάθω μέσα απο videos).

Είτε ανήκετε και εσείς σ αυτήν την κατηγορία είτε όχι, αυτό το άρθρο νομίζω πως θα γίνει αφορμή για νέες δημιουργίες και εμπνεύσεις.. 


Έχετε μπλουζάκια που δεν φοράτε πιά αλλά δε θέλετε να αποχωριστείτε;; Υπάρχει λύση και είναι δημιουργικη...




τσαντες απο κοντομάνικα ή μακρυμάνικα μπλουζάκια


πηγή

πηγή



Τα μόνα υλικά που χρειάζεστε ειναι μια μπλούζα και ένα ψαλίδι


Η διαδικάσια (όπως βλέπετε και στις εικόνες) είναι απλή....

- απλώνεται την μπλούζα σε μια επιφάνεια
- κόβεται τα μανίκια και τον λαιμό
- το κάτω μέρος της μπλουζας το κόβεται σε κάθετες λωρίδες (στο πάχος και στο μήκος που έσεις επιθυμείτε) 
- δένετε κόμπο την 1η λωρίδα της μπροστινής πλευράς με την ακριβώς απο πίσω της. Και έτσι συνεχίζετε ως το τέλος.
- Αυτον ήταν! Έχετε έναν απλό υφασμάτινο σάκο με κρόσια στο τελείωμα. 

Αν δεν θέλετε να φαίνονται κρεμασμένες οι λωρίδες στο κάτω μέρος, γυρίστε την μπλουζα απο την μέσα μερια, φτιάξτε τους κόμπους και ξαναγυρίστε την απο την έξω πλευρά. Έτσι οι κόμποι θα είναι στον εσωτερικό πάτο της τσάντας.



Στο ίδιο μοτίβο και οι επόμενες...







τσάντα απο μαξιλαροθήκη



Εδώ είναι κάπως διαφορετική η διαδικασία αλλά εξίσου εύκολη


Τα υλικά 

- μια μαξιλαροθήκη (όσο πιο μεγάλη, τόσο μεγαλύτερο και το μέγεθος της τσάντας σας
-ψαλίδι
-μακριές λωρίδες υφάσματος (μπορείτε να τις πλέξετε αν θελετε για πιο ωραίο αποτέλεσμα) ή ακόμη και χοντρό κορδόνι ( οτι σκεφτεί ο καθένας)
-χρώμα και ένα σφουγγαράκι για να φτιάξετε αν θέλετε σχέδια. 



Διαδικάσία


1ο βήμα: τοποθετείστε την μαξιλαροθήκη σε μια επιφάνεια, με το άνοιγμά της προς τα κάτω. Προς τα εσάς δηλαδη.

2ο βήμα; Πιάστε το κάτω μέρος που είναι το άνοιγμα και διπλώστε το μέχρι την μέση της μαξιλαροθήκης.

3ο βήμα: ζωγραφίστε προαιρετικά στο κομμάτι που διπλώσατε. Μπορει η θήκη σας να έχει ήδη σχέδια, οπότε δεν χρειάζεται.

4ο βήμα; ανοίγουμε με το ψαλίδι τρύπες στα 2 άκρα της ανοιχτης μεριάς της θήκης και ακριβώς απο πίσω . Προσαρμόζουμε τις λωρίδες υφάσματος για χερούλι οπως φαινεται στην εικονα 3. 

5ο βήμα: γυρίζουμε την μαξιλαροθήκη, το μπρος πισω.

6ο βήμα: κάνουμε απο μια τρυπα στις 2 κάτω γωνίες, τις πιάνουμε και δένουμε μια λωρίδα ύφασμα οπως φαίνεται στην εικόνα 4.

7ο βήμα: την γυρισουμε πάλι απο την μπροστινη μεριά της. Σουρώνουμε με το χέρι το πάνω μέρος και δένουμε μια λωρίδα ύφασμα, οπως φαινεται στις εικόνες 5-6. Αυτο θα είναι το "καπάκι" της τσάντας.



Μπορείτε να δείτε και το video που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πιο εύκολα την διαδικασία...




Καλές δημιουργίες χειροτεχνάκια μου!!


3 σχόλια:

  1. Πριν πολλά πολλά χρόνια είχα άριστες σχέσεις με ότι είχε να κάνει με κλωστή, βελόνα, ραπτομηχανή.Αυτοδίδακτη αλλά με πείσμα πέρναγαν από τα χέρια μου οι οικογενειακές μεταποιήσεις,κουρτίνες, τραπεζομάντηλα και όλα τα σχετικά. Κάποια στιγμή οι δρόμοι μου με αυτούς του ραψίματος χώρισαν. Θες γιατί βαρέθηκα...θες γιατί άρχισα να ασχολούμαι με άλλα...θες γιατί έτσι...το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Το πολύ να ράψω κανα κουμπί χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ μένα μου έλεγε η μαμα μου "έλα να σου μαθω να ραβεις ενα κουμπι εστω" και δεν ήθελα. Δεν μ'αρεσε. Τώρα που θέλω να μάθω ραπτομηχανή ξεκιναω απο το πως βαζουν το μασουρι χαχαχα το κουμπι ίσως αργησει ακόμη. Λέω να αποφύγω τα αρχικα στάδια και να πάω κατευθείαν στο "πως ραβουμε ρέλι" χαχαχα που με ενδιαφέρει άμεσα κιολας.

      Διαγραφή
  2. Κοίτα να δεις η ραπτομηχανή είναι πολύ εύκολη, αρκεί να περάσεις την κλωστή από τις σωστές υποδοχές. Μετά πατάς το κουμπί και ράβει μόνη της. Χαχαχα!!! Το θέμα είναι να ράψεις στο χέρι και το χειρότερο όταν σε δούνε να ράβεις, έρχονται όλοι κάτι να τους ράψεις, ένα κουμπί ο ένας, ένα φερμουάρ ο άλλος και πάει λέγοντας... Αυτό το πράγμα το μισώ! Πάντως οι τσαντούλες υπέροχες και πολύ εύκολες!!! Να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή