21/3/17

οργάνωση-αποθήκευση υφασμάτων...





Υφάσματα εδώ, υφάσματα εκεί, υφάσματα παραπέρα... μεγάλα κομμάτια, πιο μικρά που σε συνδυασμό με άλλα υλικά που έχετε για την δημιουργία κατασκευών γίνονται η αιτία να χάνετε το μέτρο και να μη ξέρετε που είναι το κάθε τι...
 

Είτε διαθέτετε μικρό χώρο είτε μεγαλύτερο, πάντα υπάρχουν τρόποι να οργανώσετε όλα τα υλικά σας και να τα διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση.

Σ' αυτό το άρθρο θα δείτε πώς μπορείτε εύκολα και οικονομικά να αποθηκεύσετε τα υφάσματα σας..



Πλαστικές συρταριέρες

πηγή

όλοι πιστεύω διαθέτετε μια, τουλάχιστον, πλαστική συρταριέρα κυρίως για το μπαλκόνι σας. Φέρτε τες στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού και ταξινομήστε τα υφάσματά σας με τον τρόπο που σας βολεύει. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από συρταριέρες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη που μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα.




Κρεμάστρες


Μια ωραία λύση είναι να χρησιμοποιήσετε κρεμάστρες για την οργάνωση των υφασμάτων σας. Βέβαια η κάθε κρεμάστρα δε μπορεί να χωρέσει τόσα πολλά υφάσματα αλλά αν στην συλλογή σας διαθέτετε λίγα τότε θα σας βολέψει σίγουρα (αρκεί να έχετε χώρο στην ντουλάπα σας..)




πλαστικά κουτιά αποθήκευσης

πηγή


Κουτιά αποθήκευσης για οργάνωση των πάντων, ακόμη και για υφάσματα. Πλαστικά, δερμάτινα, υφασμάτινα, χάρτινα....Βάλτε το ένα πάνω στο άλλο ταξινομήστε τα υφάσματα ανα χρώμα/ ύφανση/σχέδιο/χρήση, γράψτε και μια ετικέτα από έξω (ειδικά για κουτιά μη διαφανή) και είστε έτοιμοι! 

Αν θέλετε τυλίξτε το κάθε ύφασμα χωριστά γύρω από ένα κομμάτι χαρτονιού για να είναι πιο σταθερό.




ράφια

πηγή


Έχετε άδεια ράφια στον χώρο σας; καιρός να τα γεμίσετε με υφάσματα. Είτε πρόκειται για ραφιέρα δαπέδου είτε τοίχου αποτελεί έναν καλό χώρο αποθήκευσης και οργάνωσης των υφασμάτων σας. Αν δεν την θέλετε ανοικτή τοποθετείστε πορτάκια από το ίδιο υλικό (αποφεύγετε και την συσσώρευση χνουδιών) ή προσαρμόστε μια υφασμάτινη κουρτίνα.




Υφασμάτινες θήκες ντουλάπας

πηγή


Αυτές οι υφασμάτινες θήκες που κρεμάτε στην ντουλάπα σας για τις μπλούζες, μπορούν να φιλοξενήσουν και τα υφάσματα σας. Επιλέξτε το μέγεθος που σας βολεύει και καλή ταξινόμηση!!


σε βάζα

πηγή

'Εχετε πολλά μικρά κομμάτια υφάσματος που περίσσεψαν από προηγούμενες χειροτεχνίες και δεν ξέρετε πως να τα αποθηκεύσετε; Μια λύση είναι τα γυάλινα βάζα. Έτσι δεν χάνετε ούτε ένα τόσο δα κομματάκι...  Ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών μπορείτε να τα πιάσετε με συνδετήρες ή να τα τυλίξετε γύρω από γλωσσοπίεστρα και μανταλάκια ώστε να μην είναι μπερδεμένα μέσα στα βάζα. 


Καλό συμμάζεμα χωρίς άγχος !!


1 σχόλιο:

  1. Μου χρειαζόταν αυτή η ανάρτηση.
    Την κρεμαστή θήκη δεν την είχα σκεφτεί αν κι έχω μια αχρησιμοποίητη.
    Θα δεις όμως τί άλλο βρήκα για τα κομματάκια μου.
    Στην επόμενη ανάρτηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή